top of page

Opgepast voor reewildReekalveren worden geboren in de periode half april tot eind juni, maar de geboortepiek ligt in de maand mei. Het moederdier en haar kalfjes zijn niet de hele dag bij elkaar, maar moeder houdt vanaf enige afstand haar kroost wel in de gaten. In onze dichtbevolkte lage landen, waar de recreant steeds vaker de vrije natuur intrekt, kan het voorkomen dat men plotseling oog in oog met een reekalf staat. Bedenk dan dat het kalf bijna nooit verlaten is door de moeder en raak het kalf nooit aan.

Na aanraking door de mens, wordt het kalf meestal niet meer door de moeder aangenomen.

Bijna dagelijks waarschuwen boswachters hondenbezitters om hun hond aan de lijn te houden. De meeste baasjes menen echter dat hun hond het niet op het wild heeft gemunt. Toch kunnen ook spelende honden veel stress veroorzaken bij dieren in de natuur.

Er zijn veel gevallen bekend van vluchtende reeën die zich in rasters stuk lopen of drukke wegen oversteken met alle mogelijke gevolgen! Het is de taak van ons allemaal om de dieren hiervoor te beschermen.

En dat is al mogelijk met een klein verzoek: "Houd uw hond alstublieft aan de lijn.”

Dit is natuurlijk niet enkel voor reewild maar voor alle wildsoorten...

Wat uiteraard wel kan is naar de vele honden-losloopgebieden trekken. Voor België kan je ze hier vinden, voor Nederland kan je hier terecht..

Het wild zal je alvast dankbaar zijn.

bronnen : wbedeschaffelaar / natuurmonumenten

#reekalf #reewild #jagen #nietaanraken #bambi

39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page