• wat-icon
 • zon-icon
 • maan-icon
 • opening-icon
 • info-icon

Omdat ik niet uit een jagersfamilie kom en ik dus ook niemand kende die in het ‘wereldje’ zat, ging ik pas, nadat ik door mijn neef en zijn echtgenote een introductie kreeg, voor mijn jachtexamen in 2006. Het jachtexamen valt absoluut niet te onderschatten en daarmee rekening houdende, ving ik met een doorgedreven voorbereiding het jachtexamen aan wat uiteindelijk in het felbegeerde jachtdiploma resulteerde. In september konden we reeds de eerste duifjes gaan strekken en ik proef nog de smaak van het zelf gestrekte wild. Let wel, ‘t is niet omdat ik een ‘late’ roeping ben, dat de passie daarom minder groot zou zijn, wel integendeel! De eerste jaren van mijn ‘jachtcarrière’ heb ik mij enkel met kleinwild bezig gehouden in ons Anzegems/Deerlijks jachtrevier. Er gaat een hele nieuwe wereld open en ik wou ook zeker niet overhaast tewerk gaan. Beter alles op ‘t gemak op je af laten komen dan onmiddellijk alles in 1 keer te willen doen. De onvergetelijke eerste kleinwildjachtdagen onder vrienden bekijk ik nog regelmatig op het online fotoalbum dat ik sedert het prille begin aan het bijhouden ben.

 

Pas in 2010 had ik een eerste grofwildaandeel. Hellental, net over de grens in Duitsland was het decor voor dat eerste buck-fever-gevoel en daaraan terugdenkend rijzen de haren op mijn hele lijf weer ten berge! De spanning was enorm en toen die eerste bokkits mijn richting uitgelopen kwam en ik mijn karabijn ophefte, stond ik te trillen als een riet. Ik had het geluk om het jonge dier te kunnen strekken en iedere jager kent het gevoel dat je dan overvalt. Niet zo heel veel mensen hebben het geluk om tijdens de eerste grofwilddag, ook onmiddellijk een stuk te kunnen strekken. Een eerste ree in 2010, een eerste evertje in 2011 maar voor roodwild was het wachten tot 2014. Het wel heel speciale verhaal lees je op mijn oude jachtblog. Halfweg april 2015 ging het ook nog richting Spanje waar ik het geluk had om een schitterende representatieve ibexbok (capra pyrenaica hispanica) te kunnen strekken.

Wat de toekomst op jachtgebied te bieden zal hebben weet ik nog niet maar ik wil in ieder geval mensen blijven informeren over de positieve jachtethiek en beleving. Op vraag van enkele mensen binnen de raad van bestuur van HVV en enkele jonge West-vlaamse jagers stond ik aan de wieg van de oprichting van de HVV Jonge Jagers West-Vlaanderen en werk nu binnen de vlaamse overkoepelende groep mee aan een goeie vlaamse werking. Voornaamste doel van de jongjagers-afdeling is het positieve van jagerij meer te promoten, elkaar te ondersteunen en praktijkervaring op te doen. Er is teveel éénzijdige berichtgeving in de media en wij hebben als weidelijk jager een grote verantwoordelijkheid om mensen ook met onze kant van ‘het verhaal’ kennis te laten maken.

Nog vragen of opmerkingen? Mail of bel me gerust!

 

Waidmannsgroet, Kristof

 
 • wordpress-wit
 • Facebook - White Circle
 • Twitter - White Circle
 • Google+ - White Circle
 • Pinterest - White Circle
 • Instagram - White Circle
 • Fireflies-wit
JLLC UNI.png
bowhunt.png
Biocrea logo-02b.png
logo-wit.png

© Copyright 2018 all rights reserved by Jachtsite.