top of page
CA-logo-kleur.jpg

Capreolus Fieldsports is het bedrijf van Henk Meijeringh in Oosterhesselen (NL), ondersteund door een aantal vrijwilligers. Henk heeft bijna veertig jaar ervaring met het jagen op grofwild en is van kinds af aan grootgebracht met alle aspecten van de jacht.

De jarenlange ervaring als reewild jager, opgebouwde kennis als gamekeeper in Schotland en kwaliteiten als schietinstructeur zorgen ervoor dat Henk veel kennis heeft over te dragen. Dat doet hij dan ook tijdens het opleidingsprogramma van Capreolus Fieldsports.

 

De jacht en het reewild beheer zijn nog steeds zijn passie, maar inmiddels heeft hij wel meer dan zijn 'fair share' geschoten en beleeft hij minstens zoveel plezier aan het begeleiden en tot schot brengen van iemand anders. Daarom heeft hij besloten om het realiseren van het reewild afschot niet meer zelf te doen, maar de kans te geven aan beginnend reewild jagers die behoefte hebben aan begeleiding en coaching. Tot maximaal een jaar kun je bij ons meedoen, daarna ben je geen beginner meer.

stage.png
Voor wie?

Het programma is bedoeld voor de beginnende grofwildjager. De sfeer is laagdrempelig en het is gemakkelijk om binnen te stappen. Binnenstappen kun je letterlijk nemen, want wij werken vanuit een sfeervolle jachthut midden in de natuur in Drenthe. Vanuit deze unieke plek, waar het nog echt stil is en waar het 's nachts nog donker wordt, wordt deze praktijkopleiding gegeven. Als deelnemer ben je na de training optimaal voorbereid en ben je in staat om succesvol zelfstandig reewild te bejagen. Het jagen zit in je natuur.

Op de paar dagen dat wij met Henk opgetrokken hebben, hebben we hem leren kennen als de rust zelve. Iemand die op een rustige manier je iets kan bijbrengen.

Je kan Henk bereiken op +31 (0)6 1118 1141 of via mail op info@capreolusfieldsports.nl

Contacteer Henk

Bedankt voor de inzending!

GEZOCHT!

Henk is op zoek naar iemand die stage wil lopen op een prachtige estate in de Schotse Highlands. Leeftijdsindicatie 20-25 jr. Jachtakte en rijbewijs zijn een vereiste.

PERIODE: sept 2019 tot half februari 2020.

Betreft vooral de jacht op roodwild, maar ook grouse en fazanten.

Wij zijn er onlangs zelf geweest om te jagen en een korte impressie van het estate kan je hier lezen.

Stagair
bottom of page