top of page

Helaas, helaas, helaas...

004.png

Jens Ulrik Høgh, een Zweeds jager en schrijver wil aantonen hoe hypocriet bekende anti-jagers en dierenrechtenorganisaties wel zijn als het op beschermen van Afrikaans wild aankomt. Hij heeft daarvoor verschillende uitnodigingen gestuurd naar een hele rits bekende anti-jagers en dierenrechtenorganisaties om hen te vragen om de dieren die een jachtbureau (waar hij regelmatig mee samenwerkt) aan jagers aanbiedt, zelf te kopen om ze zo te beschermen. Hij had zelfs een gebied waar ze de dieren na aankoop konden plaatsen om zo hun oude dag door te brengen! Je zou toch denken dat ze hier meteen zouden op springen! Niet dus! Geen enkele reactie. Dit bewijst nog maar eens héél duidelijk dat het enige waar het overduidelijk om draait, geld binnenrijven is.

Vrijdag 15/11/2019 werd de veiling dus afgesloten en aangezien niemand de $650 per giraffe wou betalen om de dieren te redden, zijn ze momenteel bezig om ze te schieten.

Deze dieren zullen een hoop mensen ter plaatse voeden. Met het duurzame gebruik van natuurlijke bronnen is dus absoluut niets verkeerd!

Is het niet schitterend dat de populaties van deze dieren (mede door het goeie beheer ervan) sterk zijn gegroeid de laatste jaren dat er nu ook geschoten kunnen worden om de lokale bevolking te voeden net zoals wij gebruik maken van natuurlijke bronnen als haas, ree, konijn, duif..om ons te voeden? Ik denk van wel!

Ondanks de vele wetenschappelijk bewijzen over het positieve effect van trofeejacht, blijven dierenrechtenactivisten en bekende anti-jagers hardnekkig vasthouden aan het idee-fix dat jagers waarlijke duivels zijn. Hier hadden ze nu de kans om te bewijzen wat ze waard zijn maar wij weten ondertussen al wat het resultaat is...

 

If you’re not part of the solution, you’re just another part of the problem. 

Hieronder enkele bekendheden en groeperingen die een persoonlijke uitnodiging kregen van Jens en uitblinken in stilte om de 10 giraffen (en eerder al een nukkige neushoorn) van de dood te redden door ze tegen een spotprijs aan te kopen. Jagers met naam en toenaam openbaar schandaliseren op hun accounts als die een stuk wild geschoten hebben, doen ze maar wat graag maar als ze de kans krijgen om het tegen te houden, dan is het oorverdovend stil. Deze mensen en groeperingen zijn een bende hypocriete egoïsten waar een legertje trouwe trawanten en fans achteraan huppelt. Ze zijn meesters in het incasseren van de centen van hun trawanten en fans die hen zelfs in hun testament zetten! Zalig de armen van geest...

bottom of page