top of page

Sprookjesbeheer

''We houden niet van jagen. Laten we het verbieden! Alternatieve manieren om het beheer te financieren zullen op magische wijze verschijnen..."

Onwetende, maar goedbedoelende 'dierenliefhebbers' behoren tot de grootste bedreiging voor wilde dieren. De laatste jaren zien we helaas meer en meer mensen die in de jager de waarlijke duivel zien omdat hij volgens dierenrechtenorganisaties en bekende en minder bekende jachthaters, 'onschuldige' (what's in a name?) diertjes op een laffe manier zou 'afknallen'. 

Onbekend is helaas vaak ook onbemind. John Lennon zei ooit: "Don't judge what you don't understand."

004.png

Mensen zijn de laatste jaren hypergevoelig geworden en kunnen niet meer om met de dood. Ondanks het feit dat deze mensen het goed bedoelen, snappen ze duidelijk niet hoe natuur eigenlijk werkt.

Als ik lees dat bij de Amerikaanse filosofe Martha Nussbaum de gedachte speelt om alle roofdieren herop te voeden tot vegetariërs om zo het dierenleed te verminderen, dan denk ik hoe het überhaupt zo ver is kunnen komen? Ze is helaas verre van alleen in dergelijke waanzinsgedachten. Dichter bij huis hebben we Stijn Bruers. Stijn is doctor in de wetenschappen (theoretische natuurkunde en ecologie, KULeuven), doctor in de moraalfilosofie (dierenethiek, UGent) en master in de beleidseconomie (KULeuven). Geen kneusje zou je denken. Hij stelt in een artikel in de Morgen dat een wereld zonder roofdieren een betere wereld is. Pardon?

Dat dierenrechtenorganisaties nogal hypocriet zijn en het hen zelfs vaak niet eens om het beschermen van dieren gaat, wou bevriend Zweeds jager Jens Ulrik Høgh, aantonen op een ludieke manier.

Sinds 2019 heeft hij daarvoor verschillende uitnodigingen gestuurd naar een hele rits anti-jagers en dierenrechtenorganisaties om hen te vragen om verschillende dieren die een jachtbureau (waar hij regelmatig mee samenwerkt) aan jagers aanbood, zelf te kopen om ze zo van een zeker dood te beschermen. Jens zorgde zelfs voor een gebied waar de dieren na aankoop terecht konden om zo hun oude dag door te brengen! Je zou toch denken dat ze hier meteen zouden op springen! Niet dus! Geen enkele reactie.

In eerste instantie ging het om een agressieve neushoornstier die moest verwijderd worden omdat hij teveel vrouwelijke neushoorns verwondde en verschillende had gedood. Ze kregen de kans om een bod te plaatsen en ze zo te redden van de dood met de kogel. Er kwam geen enkele reactie.
Jens dacht eerst dat de prijs misschien te hoog lag en hij zocht verder. Hij vond een gamefarm waar 10
 giraffen weg moesten. De eigenaar wilde meewerken en vroeg slechts de prijs die hij voor het vlees zou krijgen, namelijk $650 per giraf. Jens stuurde opnieuw talloze aangetekende brieven naar alle verenigingen en bekende anti-jagers (zie onderaan deze pagina), maar opnieuw geen enkel bericht terug. 
Het mooiste bewijst dat het enige waar het overduidelijk om draait, geld binnenrijven is. Dieren kunnen hen gestolen worden.

Denk dus als dierenliefhebber de volgende keer 2 keer na vooraleer je je centjes aan dergelijke geldfabriekjes doneert.

Maar Jens blijft niet bij de pakken zitten en momenteel heeft hij zomaar eventjes 495 olifanten die gratis kunnen verkregen worden zolang men met een voorstel komt om de dieren te beheren zonder dat ze de dood met de kogel krijgen. (lees hier)

Laat het duidelijk zijn. Met jacht als beheersmethode is absoluut niets mis. Mensen jagen al meer dan 40.000 jaar en nooit is dat zelfs maar in twijfel getrokken. Het probeem ligt overduidelijk bij de anti-jacht. 

Dieren die geschoten worden als trofee in Afrika bijvoorbeeld, zullen een hoop mensen ter plaatse voeden. Met het duurzame gebruik van natuurlijke bronnen is absoluut niets verkeerd!

Is het niet schitterend dat de populaties van deze dieren (mede door het goeie beheer ervan) sterk zijn gegroeid de laatste jaren dat er nu ook geschoten kunnen worden om de lokale bevolking te voeden net zoals wij gebruik maken van natuurlijke bronnen als haas, ree, konijn, duif..om ons te voeden? Ik denk van wel!

Ondanks de vele wetenschappelijk bewijzen over het positieve effect van trofeejacht, blijven dierenrechtenactivisten en bekende anti-jagers hardnekkig vasthouden aan het idee-fix dat jagers waarlijke duivels zijn. Hier hadden ze nu de kans om te bewijzen wat ze waard zijn maar wij weten ondertussen al wat het resultaat is...

If you’re not part of the solution, you’re just another part of the problem. 

Hieronder enkele bekendheden en groeperingen die een persoonlijke uitnodiging kregen van Jens en uitblinken in stilte om de 495 olifanten, de 10 giraffen en eerder al een nukkige neushoorn van de dood te redden door ze ofwel gratis te krijgen of tegen een spotprijs aan te kopen.

Jagers met naam en toenaam openbaar schandaliseren op hun accounts als die een stuk wild geschoten hebben, doen ze maar wat graag, maar als ze de kans krijgen om het tegen te houden, dan is het oorverdovend stil. Deze mensen en groeperingen zijn een bende grote hypocrieten waar een legertje trouwe trawanten en fans achteraan huppelt. Ze zijn meesters in het incasseren van de centen van hun trawanten en fans die hen zelfs in hun testament zetten! Zalig de armen van geest...

bottom of page