top of page

Gehaktballetjes van everzwijn met groentensaus

Gehaktballetjes van everzwijn met groentensaus

(Sofie Vandenbogaerde)

 

Eerst en vooral wil ik zeggen dat ik vooral op gevoel kook. Afmeten is niet zo aan mij besteed. Werk met verse producten en stop er vooral in wat je zelf graag lust. 

 

Ingrediënten voor de saus

  • Verse tomaten (best eerst ontvellen - uit blik kan natuurlijk ook) 

  • Doos tomaten passata (dit gebruik ik om mijn saus meer binding te geven) 

  • Fijngesneden ajuin 

  • Fijngesneden look 

  • Stukjes courgette 

  • Schijfjes wortel 

  • Schijfjes champignon

  • Tuinkruiden (tijm/laurier/basilicum/dragon/kervel/koriander/peterselie….)

  • Als extra kruiding gebruik ik meestal kippenbouillonblokjes 

  • eventueel nog een klontje suiker om de zuurtegraad van de tomaten te verzachten

 

Bereiding van de saus

  • Ajuin en look stoven 

  • Alle groenten toevoegen en eventjes laten mee stoven. 

  • Alle kruiden en bouillonblokjes toeven (eventueel ook het klontje suiker) 

  • Alles een goed uurtje op zijn gemak laten garen. 

 

Ingrediënten voor de balletjes

  • Gehakt van everzwijn (kan natuurlijk ook met ander wild) 

  • Peper en zout 

  • Paneermeel en geel van eieren 

  • fijngesneden ajuin  

  • fijngesneden tuinkruiden….(dragon/kervel/koriander/peterselie)

 

Bereiding van de balletjes

 

  • Meng alle ingrediënten.

  • Geleidelijk aan paneermeel en eigeel toevoegen (hoeveelheid hangt af van hoe mager/vet je gehakt is. Hoe meer vet hoe minder bindmiddel (paneer/ei) je nodig hebt). 

  • Daarna even proeven tot er genoeg kruiding in het mengsel zit. 

  • Daarna balletje draaien (grootte naar believen) 

 

Vervolgens kan je kiezen: 

Balletjes laten garen in de saus: hier moet je wel opletten. Indien je roert, doe dat voorzichtig zodat je de balletjes niet stuk maakt. 

Je kan de balletjes ook eerst bakken en daarna in de saus doen. Als laatste afwerken met nog wat verse tuinkruiden. 

Met smakelijke groet, 

Sofie 

bottom of page