top of page

Ongehoord!Het blijft iets waar bepaalde 'jagers' niet kunnen mee stoppen. Uitzetten van wild is ten strengste verboden en daar toch aan meedoen staat gewoon gelijk met stroperij. Dit keer zijn het moeflons die uitgezet werden in de regio Chimay (lees meer).

Door het uitzetten van dieren om er op te jagen, zorgen deze individuen ten eerste voor het mogelijks verspreiden van ziektes en besmettingen en vooral voor de bezoedeling van de goeie naam van jagers. De goeie naam van elk goedmenend jager die continue hard in zijn of haar revier werkt om het wild dagdagelijks te monitoren en reguleren. Hij verdient het godverdomme niet om vereenzelvigd te worden met zo'n figuren.


Wij van Jachtsite veroordelen dit dan ook heel sterk en roepen elke weidelijke jager op om dit ook openlijk te doen! Alleen zo tonen we vanuit de jagerij dat wij ook niet akkoord zijn.

Dergelijk nieuws met de mantel der liefde toedekken om deze sujets in bescherming te nemen, kan niet langer. Zeker niet als we in dialoog willen gaan met andere buitenmensen.


Draag gewoon elke dag goed zorg voor je revier en je hebt voldoende wild om je passie te kunnen uitoefenen! Wij zien dat op ons eigen kleinwildrevier ook. Op die paar 100ha schieten wij geen tientallen hazen, fazanten of patrijzen op een seizoen. Het draait bij ons ook niet om het tableau maar om de vriendschap en het samen beleven van onze passie. Op het eind van de dag kunnen we een stukje echt eerlijk wild mee naar huis nemen.

Salonjagers die slechts enkele dagen per jaar in het revier rondlopen met hun wapen zijn niet meer van deze tijd.

Een echte jager is een natuurmens die zijn handen elke dag uit de mouwen steekt en ook de overgrote tijd zonder wapen in zijn revier te vinden is.

Een echte jager heeft geen interesse in grote tableaus maar wil genieten, wild spotten en af en toe een stuk wild kunnen strekken om er achteraf samen met zijn gezin van te genieten.


Met weidelijke groet, Kristof

1.327 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Groot gelijk Kristof , en dat moet ophouden zoals daarna het voederen van de uitgezette dieren, maar...ook natuurpunt etc....doen het en wat zij doen , kan zeker niet .

Like
bottom of page