top of page

Jacht in de lift!
"Minder dan 10% is nog tegen de jacht." Het lijkt soms of mensen meer en meer tegen jacht zijn maar uit recente, onafhankelijke peilingen uit Nederland en België, blijkt dat absoluut zo niet te zijn. Waarom we vaak die indruk krijgen? Omdat een heel kleine groep mensen die anti-jacht zijn, steeds meer kabaal maakt en heel vaak, heel veel media aandacht krijgt.


Open communicatie van jagers en jachtverenigingen zorgt voor begrip en ook voor interesse van mensen. We zien daardoor ook meer en meer mensen die niet uit een jachtfamilie komen die zich inschrijven voor het jachtexamen. Het aantal inschrijvingen voor het examen gaat jaar na jaar omhoog. Ze worden vaak getriggerd door de vele (vooral jonge) jagers die zich online op facebook, instagram en pinterest profileren. Deze jagers tonen wat ze doen, waarom jacht hen zo aantrekt en waarom jacht zo belangrijk is voor hen. Door die online profilering van de vele jagers ziet men dat jacht niet meer het elitaire wereldje van vroeger is. Mensen willen ook meer dan ooit weten waar hun voeding vandaan komt en willen daarbij dat het vlees dat ze eten, op een diervriendelijk manier in hun bord komt. In Nederland heeft men reeds enkele jaren een label, Vlaanderen volgt binnenkort. Als jager kunnen we dit alleen maar toejuichen.


Blijf dus vooral tonen dat jullie trotse jagers zijn. Blijf tonen waarom jullie jagen en geef uitleg aan mensen. Als je een foto van een stuk gestrekt wild post, zorg er dan wel voor dat het geen bloederige taferelen zijn want een foto kan heel snel een eigen leven gaan leiden. Post naast foto's van een gestrekt stuk wild, ook foto's van een stuk wildbraad in je bord. En post niet enkel in het jachtseizoen maar ook nu wanneer je een nieuwe poel aan het graven bent of wanneer je je wildakkers aan het inzaaien bent. Probeer je in het hoofd van een niet-jager te verplaatsen vooraleer je iets online zet. Wees niet bang om voor je mening op te komen maar ga niet in op mensen die provoceren.

Er zullen altijd anti's zijn die we nooit of te nimmer zullen overtuigen maar het is veel belangrijker om de grote meerderheid van de mensen die niets van jacht kennen, te informeren!Met weidelijke groet, Kristof218 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page