top of page

Dierenvrienden?Na het Gentse blauw-groene stadsbestuur en N-VA schepen An Coen van Sint-Katelijne-Waver, wil lokaal N-VA politicus Eddie Bormans nu ook een totaalverbod op het jachtgebeuren in Bornem en bij uitbreiding in heel Vlaanderen. Deze politici laten optekenen dat zij op die manier willen bijdragen aan het dierenwelzijn en overlast door jagers willen vermijden. Pardon?

Het is blijkbaar tegenwoordig hip om op een dergelijke manier aan politiek te doen. Vooral N-VA politici profileren zich meer en meer anti-jacht en werken zich in de schijnwerpers door het zogezegd op te nemen voor de dieren. de manier waarop N-VA dit brengt, slaat werkelijk alles. De politici waarvan sprake, geven gewoon toe dat op de gronden die zij ‘zogezegd’ jachtvrij gemaakt hebben, er sowieso NIET gejaagd werd!

Waar de heren en dames politici helaas niet bij stilstaan zijn de inspanningen die de jacht dag in dag uit levert ten voordele van de biodiversiteit en natuur. Daarnaast lijken voor hen ook de vele inkomsten voor de verhuring van het jachtrecht op gemeentelijke van geen enkel belang? Ach ja, dan halen ze die verloren inkomsten toch gewoon in alle stilte opnieuw uit de zak van de burger…

Neem het jachtrecht af en de jager kan niet meer aan biotoopverbetering doen. Neem het jachtrecht af en natuurwandelingen en klasuitstappen die jagers voor scholen organiseren, zullen eindigen. Neem het jachtrecht af en de jager kan geen fauna-akkers meer inzaaien voor een betere biodiversiteit. Neem het jachtrecht af en de jager kan niet meer controleren op stropers, sluikstorters en natuurvernielers.

En van die laatste 2 soorten zijn er tegenwoordig helaas meer en meer. Mensen herontdekken door corona de natuur, maar worden door dezelfde politici die toch ‘o zo bezorgd’ zijn met dierenwelzijn en natuur, niet voorgelicht als het op wandelen in de natuur aankomt. Mensen zeggen dat ze hun mondmaskers en ander vuilnis niet zomaar moeten droppen in de natuur? Mensen informeren dat gronden geen openbaar bezit zijn? Mensen erop wijzen dat ze op de paden moeten lopen als ze in de natuur wandelen? Mensen bijbrengen dat hun hond echt wel aan de leiband moet als ze gaan wandelen? Nee hoor. Dat ligt namelijk een pak gevoeliger dan overal rond te bazuinen dat de jacht op het grondgebied van de gemeente gesloten moet worden. Het gaat de politici die dergelijke populistische praat verkondigen ook helemaal niet om het dierenwelzijn. Het gaat hen enkel en alleen om stemmetjes en daaruit voortvloeiend macht en geld.

Waar blijven de politici met verstand van zaken die het echt goed menen met de natuur en inzien dat jacht daar deel van uitmaakt? Wel?

30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Yorumlar


bottom of page