top of page

Aan Jantje...(waarde)loos

Bijgewerkt op: 24 aug. 2022Beste Jan,

Gisteren stond je opnieuw volop in de belangstelling met enkele straffe uitspraken waar je persvrienden van smullen. Je zegt voor de zoveelste keer: “Ik wéét wie Naya doodschoot. En dat hij weer klaar zit in een hut”. Het moet gezegd, het intrigeert mij ook mateloos. Weet je echt wie het gedaan heeft of klets je gewoon uit je nek om toch maar in de belangstelling te blijven? De laatste maanden ben je nogal aanwezig in de pers maar ik begin nu aan de reacties op die artikelen wel een kentering te merken. Ik vrees dat nogal wat mensen jou en je nietszeggende en vooral ongegronde insinuaties en beschuldigingen stilaan beu worden. Het valt je ongetwijfeld ook op dat het merendeel van de reacties niet meer pro-wolf zijn zoals ze in het begin waren?

Eén van de reacties (van een niet-jager) die mij opviel op het artikel van gisteren in Het Laatste Nieuws stelt de vraag: “Wie is eigenlijk het meeste gebaat bij het laten verdwijnen van een wolf? Zijn dat de wolvenverwelkomers zélf niet? “

Je moet nu toch toegeven beste Jan, dat deze gedachtengang, als je er even over nadenkt, zelfs niet eens zo raar is? Jij bent het toch die probleemloos 2 vliegen in 1 slag slaat? Je krijgt bijna dagelijks onbetaalbare reclame om je kassa stevig verder te doen rinkelen en je zet er de jachtsector mee in een slecht daglicht! Dat je een rabiaat jachthater bent, dat is in elk artikel dat over jou verschijnt, wel heel duidelijk. ;-). En wat maakt het opofferen van één wolf uit? België is toch het wolvenkruispunt van Europa? Het loopt hier binnenkort toch vol grijze vrienden!

Ook in volle coronatijden zomaar eventjes meer dan 100km rijden om sporen te zoeken van een wolf die op de bewakingscamera van een bedrijf in Herentals te zien is compleet nutteloos en stoot nogal wat mensen tegen de borst.

Toegegeven, je bent een straffe marketeer en je weet zonder subsidies geld binnen te rijven maar het stoort je daarbij totaal niet dat je daarvoor ook wel eens de waarheid serieus moet verkrachten. Ik ben vooral benieuwd of de man die bovenstaande reactie nagelaten heeft, gelijk zou krijgen en hoop dat je niet roemloos ten onder moet gaan.

Met weidelijke groet, Kristof

15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page