• wordpress-wit
  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Google+ - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Fireflies-wit
Biocrea logo-02b.png

Jachtsite.be

Kristof Vandewoestijne

Varentstraat 52

8572 Kaster (B)

+32 496 407 808

kristof@jachtsite.be

© Copyright 2018 all rights reserved by Jachtsite. Proudly created by fireflies.be

  • wat-icon
  • zon-icon
  • maan-icon
  • opening-icon
  • info-icon

Waarom wij (meer) vlees moeten eten!

 

Je hoort het steeds vaker en de boodschap wordt telkens meer dringend. Eet minder vlees! (Rood) vlees is ongezond! Eet planten! Goed voor de gezondheid. En vooral: goed voor de aarde! Maar is deze hysterie waar?

Nee. Mensen zijn roofdieren. Rovers. Kortom, vleeseters! Wie dat niet ziet, snapt de mens niet. Bovendien vertelt ons spijsverteringsstelsel deze waarheid. Ons spijsverteringsstelsel is namelijk kort zoals bij carnivoren. Wij zouden daarom juist nutriëntenrijke voeding als vlees en dierlijke producten moeten eten. Ook hebben wij geen meerdere magen. Geen fermentatieproces voor planten en geen functionerende blinde darm om cellulose af te breken.

Om die reden kan de mens verreweg de meeste voedingstoffen van planten (granen en fruit) amper opnemen of lichaamseigen maken. Dit alles zou niet eens zo erg zijn mits wij de capaciteit hadden de gifstoffen, die planten aanmaken om zichzelf te verdedigen, onschadelijk te maken. Maar dat kunnen wij helaas niet. Hierdoor wordt ons lichaam door planten aangevallen met anti-voedingstoffen en hormoonverstoorders als gluten, lectines, fyte-oestrogenen, oxaalzuur en fyntinezuur.

Wie zich in voeding verdiept, zal uiteindelijk tot de conclusie komen dat het menselijk lichaam vlees verlangt en daar haar essentiële bouwstoffen uit haalt. Een tekort hieraan kan tot kwalijke gevolgen leiden voor de gezondheid van het individu. Een gebrek aan vitamines B12, A en D als een te lage ijzeropname kunnen bijvoorbeeld resulteren in vroegtijdige veroudering, bloedarmoede, onvruchtbaarheid alsook mentale depressie.

Kortom, word niet hysterisch door de plantengektebevlieging en eet vanavond lekker een gezond stuk vlees met extra boter.

Tamar Hessels

 

Vegetariër of veganist ga ik absoluut nooit worden, daarvoor eet ik net iets te graag een stukje vlees. Of we met zijn allen meer vlees moeten eten, dat heb ik zeker ook niet gezegd, maar we zouden gewoon meer moeten stilstaan bij de herkomst van ons vlees want enkel zo ga je met volle besef vlees consumeren.

Een volgens mij heel belangrijk aspect aan de massaconsumptie van vlees is het gebrek aan respect voor het dier dat voor onze maaltijd gedood werd. Langs de ene kant is men meer en meer bezig met dierenwelzijn maar langs de andere kant kopen mensen schuldenvrij vlees in de supermarkt aan dumpingprijzen. In niets mag nog zichtbaar zijn dat vlees van een dier afkomstig is. Mensen verliezen alle zin voor realiteit...

 

Kristof.