shutterstock_1055112500.jpg

GEZOCHT

Valkenier zoekt tegen komend jachtseizoen een jachtrevier waar hij tegen betaling een aantal jachtdagen mag beleven.

 

Dit te bepalen naar gelang het aantal stukken wild dat geslagen mag worden voor een gezond beheer/ een aantal dagen dat samen overeengekomen worden.

Het gaat om aanwachterij. Met andere woorden: De hoge vlucht, een valk dat getraind is om hoog aan de hemel boven de valkenier te positioneren. Dit meestal boven een punt van een hond. Vervolgens, wanneer alles lukt en de hond het punt kan vasthouden en de valk in de gewenste positie is, wordt het wild geflusht en kan de valk de duikvlucht inzetten.

Het draait niet om het tableau maar om de kunst alles te doen slagen, en men haalt de voldoening uit de vlucht. Omdat onze valken veel minder ervaring en overlevingsdrang hebben dan een wilde predator, zal "echt" wild ook eerder getraind worden dan bejaagd. En vervolgens slimmer de dag afsluiten. Stel dat er toch iets geslagen wordt, weet je bij de jacht met een predator dat hij altijd de zwakste schakel heeft ontnomen. Dit liefst inclusief een open veld waar hij zijn vogel een conditie vlucht kan laten doen. (Wat het verschil is tussen conditie vlucht en een jachtvlucht? Een conditie vlucht wordt er geen wild opgestoten, en start de valk de vlucht van de valkenier en komt ook terug bij de valkenier. Puur voor spieropbouw en conditie. Stel dat er wild aanwezig is onder het vliegbereik van de valk dan zal dit wild hiermee omgaan zoals ze dit dagelijks meermaals meemaken met de wilde Predators, ze blijven verscholen in de dekking) Dit alles is makkelijker te begrijpen in het veld zelf, daarom is gewoon een informatief bezoek/ demonstratie ook altijd mogelijk.  Alvast bedankt voor uw interesse.

CONTACT

Christoffel Picavet  - 0496 51 10 10 - christoffel@vastgoedpicavet.be