• wat-icon
 • zon-icon
 • maan-icon
 • opening-icon
 • info-icon
 • kalender-icon

Laten we waakzaam blijven en samen de strijd aan gaan tegen het virus

Was je handen vaak met zeep

Hoest in je arm niet in je hand

Gebruik papiertissues

Gooi je tissue in een vuilnisbak

Desinfecteer je handen veel.

Draag een mondmasker

Geen hand of dicht contact

We zien dat er nogal wat twijfel is over wat al dan niet kan bij de organisatie van een jachtdag op kleinwild of grofwild. Een jachtdag georganiseerd door een particulier kan met maximaal 10 personen. Organiseert een vereniging een zelfde jachtdag, dan mag je met 50 personen samen komen.

Wat is nu het verschil?

Je hoeft geen vzw te zijn om als vereniging aanzien te worden. Ook een feitelijke vereniging is wel degelijk een vereniging volgens de wetgever. Een feitelijke vereniging ontstaat van zodra twee of meer personen het idee ontwikkelen om gezamenlijk een ideëel doel te verwezenlijken. Een feitelijke vereniging kan beschouwd worden als het "clubje". Doordat de feitelijke vereniging geen juridische grond heeft, kan zij geen verbintenissen aangaan, geen eigendommen bezitten, geen schenkingen of legaten aanvaarden en zijn het de individuele leden die zich persoonlijk verbinden tot de verplichtingen van de vereniging.

 

Is er dus één jachtrechthouder die samen met verschillende (mede) jachtrechthouders en/of aandeelhouders een jachtdag organiseert, dan spreken we dus van een feitelijke vereniging en een georganiseerde activiteit. Daar mag je dus met maximaal 50 personen samenkomen. Dat is dus voor 99% van de gevallen zo... ;-) 

Ben jij een jager die een jachtgebied heeft en nodig jij mensen uit bij jou op de jacht (dus geen aandeelhouders of (mede) jachtrechthouders), dan mogen er maximaal 10 personen aanwezig zijn.  

 

Wil je samenkomen met meer? Dan moet je het Covid-Riskevent-model opmaken en indien dat een groen label krijgt, dan kan je met een maximum van 200 personen samenkomen. 

 

 

 

 

 

Laatste maatregelen van 20 augustus 2020

 

De precieze modaliteiten van de organisatie van groeps/jachtactiviteiten:

 (regels van kracht ten minste tot 30 september) .

 

 1. Aangezien jachtactiviteiten privé zijn (op uitnodiging) en onder toezicht staan ​​van een organisator, kunnen ze worden uitgevoerd in aanwezigheid van maximaal 50 deelnemers

 2. Het dragen van een masker is verplicht

 3. De organisator moet de contactgegevens van alle aanwezigen kunnen verstrekken, zodat de hele groep bij verdenking snel bereikbaar is.

 4. Bij het reizen op het jachtterrein is carpoolen toegestaan ​​voor deelnemers door een afstand van 1,5 meter tussen elke persoon aan te houden en met het dragen van een masker in het voertuig. Voor mensen die onder hetzelfde dak wonen of deel uitmaken van dezelfde sociale bubbel, is deze regel van fysieke afstand niet van toepassing

 

Recepties zijn als volgt toegestaan:

 

 1. Een drankje of een verpakte maaltijd kan buiten worden geserveerd door één aangewezen persoon (die een masker en handschoenen draagt)

 2. Maaltijden en buffetten binnenshuis zijn toegestaan ​​voor maximaal 10 personen.


 

Deze opgestelde regels zijn onderhevig aan latere wijzigingen door de federale overheid. Het is aan iedereen om op de hoogte te blijven. Jachtsite zal zoals reeds van bij het begin van de crisis, jullie verder op de hoogte houden.

(Laatste update aan deze pagina: 02/09/2020)

Controleer om te beginnen steeds de laatste aanbevelingen en reglementeringen van de overheid wat betreft jacht zodat je zeker niet voor verrassingen komt te staan.

Voor jachtdagen met minder dan 50 personen kan je spreken van een door een feitelijke vereniging georganiseerde activiteit waarbij je je dus wel aan de covid-regels dient te houden. Voor jachtdagen waar meer dan 50 personen op aanwezig zijn, is het altijd goed om via de overheidssite (die je via onderstaande knop kan raadplegen) een scan te doen van je jachtdag (wat een privé-evenement is)

Via de 2de knop knop kom je op de site van de overheid waar je alle laatste info kan vinden.

Handhygiëne is zeer belangrijk in deze bijzondere tijden. Zorg dus ten allen tijde voor voldoende flessen ontsmettingsmiddel.

Probeer buiten (bv onder afdak) af te spreken. Indien dit niet kan, zorg dat stoelen en tafels ontsmet zijn vooraleer mensen aankomen.

Laat op voorhand weten dat mondmaskers verplicht zijn vanaf dat men uit de auto stapt tot men op zijn/haar post is aangekomen.

Zorg er sowieso voor dat de verzamelmomenten tot een minimum herleid worden (maaltijden,etc.) Volg ook steeds de richtlijnen van de overheid!

DE RONDE

 • Steeds in open lucht

 • 1.5m tussen elke jager

 • Verplicht mondmasker

 • Gebruik een luidspreker

VERVOER TIJDENS DE JACHT

 • Bij voorkeur 1 persoon per auto

 • Toch groepsvervoer? Mondmasker! 

 • Leen geen materiaal aan elkaar

bomen.png

MAAR VOORAl:

Voel je je niet 100% en heb je koorts, moet je hoesten, ben je kortademig, heb je een pijnlijke keel of hoofdpijn?

GA

NIET

JAGEN!

 • wordpress-wit
 • Facebook - White Circle
 • Twitter - White Circle
 • Google+ - White Circle
 • Pinterest - White Circle
 • Instagram - White Circle
 • Fireflies-wit
JLLC UNI.png
bowhunt.png
Biocrea logo-02b.png
logo-wit.png

© Copyright 2018 all rights reserved by Jachtsite.